پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 118284
اظهارات رئيس جمهور مبني بر احساس آزادي در دانشگاه ها/ولي فقيه بر کرسي‌هاي آزاد انديشي در دانشگاه ها تاکيد دارند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1747

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، حجت الاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني در ديدار و ضيافت افطار جمعي از اساتيد دانشگاه با تسليت شهادت اميرالمومنين علي (ع) گفت: امروز روز غمناک غروب خورشيد علم و دانش ،عدالت، تقوي پرهيزکاري و ايثار و شجاعت است، او که پيامبر (ص) در توصيفش فرمود انا مدينه علم و علي بابها.

دکتر روحاني خاطر نشان کرد: هر کس که طالب دانش و حکمت است بايد از راه و مسير اصليش وارد شود و امام علي (ع) باب و مسير صحيح علم و دانش نبوي است.

رييس جمهوري در ادامه با اشاره به فرازهايي از وصيت نامه امام علي (ع) گفت: مولي علي (ع) در وصيت نامه خويش مي‌فرمايد به همه فرزندان و اهل بيت و هر آنکس که تا روز قيامت اين پيام به او مي‌رسد مي‌گويم خويشتن‌دار باشد و تقوي و خويشتن داري به اين معنا است که انسان کاري را بدون تامل و توجه به قانون انجام ندهد و تقوي مسئله‌اي است که کمک مي‌کند تا انسان درست، دقيق ،با انديشه و با توجه به نقاط ممنوعه حرکت کرده و خويشتن‌دار باشد.

رييس جمهور در ادامه افزود: امام علي (ع) در فرازي از وصيت نامه خويش نظم و انضباط را مورد تاکيد قرار مي‌دهند و اينکه زندگي بدون نظم، سامان نخواهد گرفت و در اين راستا دانشگاه و علم از بسترهاي ايجاد نظم و انضباط در کشور است.

رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينکه از اين نگران هستم که رکود تورمي دامن خود دانشگاه را هم گرفته باشد خاطر نشان کرد: آيا امروز دانشگاه‌هاي ما در عرصه خلاقيت و نوآوري احساس رکود يا در کميت احساس تورم نمي کند؟

دکتر روحاني افزود: نکند دانشگاه و مراکز علمي کشورمان که يکي از وظايفشان حل رکود تورمي است خود به مسئله مبتلا شده باشد .

بايد با دنيا در تعامل باشيم.

رييس جمهوري تصريح کرد: امروز بايد به فکر کيفيت بوده و با دنيا در تعامل باشيم و نترسيم از اينکه اگر بادي وزيد همه چيز از دست خواهد رفت. بايد دانست گل و درختي که در گلخانه رشد کند با اولين شرايط توفاني از بين مي‌رود.

دانشگاه و دانشجو گروه مرجع هستند

روحاني با تاکيد بر اعتماد به جوانان، اساتيد و دانشگاه‌ها گفت: يادمان باشد که دانشگاه و دانشجو گروه مرجع هستند و نگاه جوانان و مردم به دانشگاه و اساتيد است و ورود به دانشگاه قبل از اينکه شروع به کار و تحصيل باشد يک منزلت بوده و مراقب باشيم که اين منزلت اجتماعي شکسته نشود.

احساس استقلال و آزادي در فضاي دانشگاه

رييس جمهوري گفت: اگر مي‌خواهيم که فضاي دانشگاه فضاي علم و خلاقيت و نوآوري باشد بايد در اين فضا، احساس استقلال و آزادي وجود داشته باشد و نبايد احساس فشار و محدوديتي وجود داشته باشد، البته اگر تذکري هست بايد مطرح شود.

دکتر روحاني گفت: بايد در علم و دانش اجازه دهيم که جوانان احساس کنند که آزادانه نقادي و سخن مي‌گويند و اساتيد ما هم در کلاسهاي خود احساس آزادي بيشتري دارند.

رييس جمهوري خاطر نشان کرد: کشور ما اسلامي است و ولايت و حکومتش هم بر مبناي علم و تفکر است و ولي فقيه آن بر کرسي‌هاي آزاد انديشي تاکيد دارند.

رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: بايد فضا را باز بگذاريم البته بدانيم که از دانشگاه‌هاي ما بايد فارغ التحصيلاني خارج شوند که به غير از علم، هويت ايراني اسلامي را هم به خوبي لمس کرده و آموخته‌اند. دانشجوي ما بايد با فرهنگ گذشته خود و با فرهنگ قرآن و اسلام هم آشنا شده باشد.

دکتر روحاني افزود: امروز بايد دانشگاه‌هاي ما مشکل جامعه و کشور را تشخيص داده و براي حل آن وارد صحنه شوند و در اين زمينه هر کدام از دانشگاه‌ها مي‌تواند يکي از مشکلات کشور را به نام دانشگاه خود حل و فصل کند.

رييس جمهور در ادامه آشتي، برادري و دوستي را فراز ديگري از وصيت نامه اميرالمومنين علي (ع) دانست و با تاکيد بر آن گفت: فاصله‌ها را زياد نکنيم و اينقدر سنگ جناح را بر سينه نزنيم، بياييم بيشتر سنگ ملت را بر سينه بزنيم.

رييس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود با تاکيد بر همراه و همگام بودن دولت و مردم با يکديگر گفت: اين چه رسمي است که در روز راي، پاي صندوق راي مي‌رويم و فردي را به عنوان رييس جمهور انتخاب کرده و سپس همه چيز تا ? سال ديگر فراموش مي‌شود. مگر بناست که مشارکت مردم که سرمايه اجتماعي بزرگي است فقط در روز انتخابات باشد؟

دکتر روحاني تصريح کرد: هر برگ راي به مانند يک بذر است. اگر بذري در زميني پاشيده شد مراقبت و مواظبت مي شود تا به محصول تبديل شود. فکر مي‌کنيم که دولت مسئول حل معضلات جامعه است، در حالي که دولت با مردم و در کنار مردم و دست به دست هم بايد اين مشکلات را حل کند.

رييس جمهوري با تاکيد بر اينکه دولت به همه قولهايي که به مردم داده بود وفادار خواهد بود و مردم هم تا پايان به حضور، نظارت و حمايت خود وفادار خواهند بود، اظهار داشت: همه بدانند با تعامل، تدبير، توکل و اميد همه موانع داخلي و خارجي را از پيش پا برخواهيم داشت.

دکتر روحاني در بخش ديگري از اظهارات خود به مذاکرات هسته‌اي اشاره کرد و گفت: لازم مي‌دانم از فرزندان انقلاب که پرورش يافته دانشگاه‌ها هستند و در مذاکرات ?? روزه با همه قامت و قدرت نه تنها در برابر?+? بلکه همه قدرتهاي منطقه‌اي و غير منطقه اي به مانند تيمي مقتدر عالم و آگاه از حقوق هسته‌اي کشورمان دفاع کرده‌اند، تشکر کنم.

وي افزود در مذاکرات هسته اي حقوق سياست اقتصاد و مسول فني در کنار هم قرار دارد و تيم مذاکره کننده را گروهي اقتصادي، حقوقي و فني پشتيباني مي‌کند.

رييس جمهوري تصريح کرد: اگر گروه مذاکره کننده کشورمان بداند که يک ملتي پشتوانه آنها است و نظارت و حمايت مي کند، مصمم‌تر به راه خود ادامه خواهد داد و خوشحاليم بار سنگين مذاکرات را بر دوش گرفته‌ايم و رهبري معظم انقلاب هم از آن حمايت و آن را هدايت مي‌کنند و هم به تيم مذاکره کننده اعتماد کامل دارند.

رييس جمهوري با قدرداني از تيم مذاکره کننده هسته‌اي کشورمان اظهار اميدواري کرد با حمايت مردم و با بهره گيري از علم و دانش و بر مبناي اقدامات عالمانه و عاقلانه در اين مسير موفق باشند .

رييس جمهوري گفت: دانشگاه در عرصه عقل و علم رسالت بزرگي بر دوش دارد و بر اين مبنا مي توانيم بر همه مشکلات غلبه کنيم.

دکتر نسرين معظمي از اساتيد حوزه علوم پايه که اولين سخنران ديدار اعضاي هيات علمي با رييس جمهوري بود، با اشاره به پديده‌هايي نظير تغييرات آب‌وهوا، گرم شدن کره زمين، ‌توسعه جمعيت، کاهش انرژي و کمبود آب، به روند جهاني براي عبور از اقتصاد وابسته به منابع فسيلي و حرکت به سمت تکنولوژي‌هاي دانش‌بنيان پرداخت و گفت: ايران نمي‌تواند از اين برنامه و روند جهاني، مستثني باشد.

دکتر يوسف ثبوتي، ديگر استاد سخنران در اين مراسم، با انتقاد از آنچه تحت عنوان «بيراهه رفتن در برداشت از قانون» نام مي‌برد، گفت: قانون بجاي آنکه يک راهنما براي تسهيل و تنظيم امور باشد، وجه غالبش به وجه نظارتي، حراستي، ‌حسابرسي، ‌حساب‌کشي، ‌جريمه کردن و مجرم پيدا کردن تبديل شده است.

وي افزود: افرادي که مدام کنترل مي‌شوند و ناظر بالاسري دارند،‌ سلحشور و مبدع و مبتکر بار نمي‌آيند.

دکتر محمود سريع‌القلم استاد دانشگاه شهيد بهشتي نيز با طرح اين پرسش که «درخت علت و معلولي ايران را چگونه بايد ترسيم کرد؟» گفت: بايد تعيين کنيم مشکلات يک، دو و سه ايران کدامند. غير منطقي است که ?? اولويت همسطح را تعيين کنيم و طبيعي است نمي‌توان از يک سخنراني به سخنراني ديگر مسئله اولويت يک ايران را تغيير داد. در سايه هرج و مرج اولويت‌ها پيشرفت حاصل نمي‌شود.

سريع‌القلم در بيان نظر خود درباره نخستين مشکل گفت: ايران در مدارها و دواير بين‌المللي حضور ندارد، تعامل ندارد و رقابتي هم ندارد. در صورتي که صنعت، سلامتي اداري و مالي، بخش خصوصي، جاده‌ها، کيفيت مديران، عملکرد سه قوه و همچنين دانشگاه‌هاي کشور با حضور ايران در مدارها و دواير بين‌المللي اصلاح خواهد شد و اين راه را به عنوان کوتاه‌ترين، کم‌هزينه‌ترين و مهمترين راه در جهت پيشرفت کشورمان نام برد.

دکترسيد جلال دهقاني فيروزآبادي نيز با اشاره به اينکه وضعيت علوم سياسي و روابط بين‌الملل بعد از انقلاب اسلامي توسعه بسيار پيدا کرده و شاهد تربيت نسل‌هاي دوم و سوم از علوم سياسي و روابط بين‌الملل در کشور هستيم، گفت: متاسفانه وضعيت علوم سياسي و علوم انساني بيشتر ماهيت ترويجي دارد تا توليد فکر! و اين نقد به خودمان وارد است که شاهد اخلاق علمي شايسته و رعايت حقوق معنوي در جامعه علمي نيستيم.

دکتر رضا ملک زاده نيز با قدرداني از رئيس جمهور کشورمان بخاطر انتخاب عنوان «تدبير و اميد» و اتخاذ «اعتدال» و مشي فروتني در برابر ملت ايران، گفت: اينها همه از نشانه هاي اسلام ناب محمدي است و رئيس جمهوري نيز در عمل پايبندي خود را به آن نشان داده است.

وي تداوم و پشتيباني از طرح تحول سلامت و واگذاري بيمه هاي سلامت به وزارت بهداشت را آغازي براي استقرار نظام سلامت در دسترس همه ملت دانست و در ادامه خواستار حمايت و مساعدت دولت و رئيس جمهوري از بخش علم و فناوري در بودجه سال آينده و در برنامه ششم توسعه شد.

دکتر محمود نيلي احمدآبادي، سرپرست دانشگاه تهران نيز با بيان اينکه فضاي فعلي دانشگاهها فضايي آرام، اميدوار، با طراوت و شاداب است، گفت: دانشگاهها با نشاطي مضاعف در صدد تحقق سياست هاي نظام هستند.

سرپرست دانشگاه تهران با بيان اينکه در آستانه يک جهش در حوزه علم و فناوري در کشور هستيم، خاطرنشان کرد: آنچه امروز دانشگاهها دنبال آن هستند، ارتقاي کمي و کيفي توليد علم هدفمند است.

نيلي همچنين با تاکيد بر تمرکززدايي، واگذاري اختيارات به دانشگاهها و تقويت اداره دانشگاهها به شيوه هيات امنايي را از سياست هاي جاري آموزش عالي کشور نام برد و تاکيد کرد که سياست ها بايد متناسب با دانشگاه کارآفرين و خلاق، توسعه رشته هاي بين رشته اي، همگرايي در موضوع پايان نامه ها و توسعه همکاري هاي گروهي باشد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html